החוג ללימודי תיאטרון הוא תוכנית לימודים חדשה וייחודית לתואר ראשון B.A בישראל. ייחודה בהתמחויות המוצעות: - התמחות בתיאטרון חינוכי-קהילתי באזור המאופיין באוכלוסייה רב-תרבותית. סגל ההוראה כולל חוקרים יוצרים ואמנים מובילים מתחומי התיאטרון, המופע, והתיאטרון החינוכי והקהילתי - התמחות משחק לתיאטרון וקולנוע (לימודי משחק) – לימודים מקצועיים במשחק ריאליסטי, תיאטרון פיזי ומשחק מול מצלמה והשתתפות בהפקות, עם מיטב השחקנים והבמאים בארץ.
ההתמחות בתיאטרון חינוכי-קהילתי מציעה שילוב של לימודים אקדמיים עם טיפוח מיומנויות משחק, כתיבה דרמטית ובעיקר בימוי בבית הספר ובקהילה. ההכשרה המקצועית מתבצעת בהנחיית שחקנים, במאים ואנשי חינוך.
התמחות תיאטרון חינוכי-קהילתי
בשנה השנייה מסגרת השעורים האקדמיים הייחודיים לתיאטרון חינוכי-קהילתי מתרחבת עם קורסים עיוניים הממשיכים את הלימוד ההיסטורי ברפרטואר התיאטרון, העמקה בתיאוריה ובפרקטיקה של התיאטרון הקהילתי, ושיעורים יישומיים מתקדמים במשחק, בימוי, ופרוייקט "דיאלוג בין אחרים" בקהילה.
בשנה השלישית ילמדו מגוון קורסים ייחודיים לתיאטרון חינוכי-קהילתי הממוקדים. בהיבטיהן החברתיים של יצירות אמנות בתיאטרון בעולם, במזרח התיכון ובישראל בפרט. במסגרת השיעורים היישומיים המשך הכשרת במאים והתנסות בכתיבת מחזות ודרמטורגיה. את הלימוד מסכם הפרויקט המחבר בין הדיון העיוני ובין התנסות במערכת החינוכית ובמערכת הקהילתית. בפרויקט הגמר בקהילה מקבלים הסטודנטים הנחיה אישית הן במישור היישומי והן במישור העיוני, ועבודותיהם תוצגנה על במה בפני קהל.
לימודי משחק, תיאטרון וקולנוע
השנה הראשונה בבהתמחות משחק לתיאטרון וקולנוע, מציעה מגוון רחב של קורסים המשמשים כמבואות: מבואות לדרמה ותיאטרון, תאטרון חינוכי, תולדות התיאטרון והרפרטואר התאטרוני, ושיעורים במשחק ובאימפרוביזציה, פיתוח קול, חקר התנועה על פי ז'ק לקוק וליצנות רפואית.
בשנה השנייה מסגרת השעורים האקדמיים מתרחבת עם קורסים עיוניים הממשיכים את הלימוד ההיסטורי ברפרטואר התיאטרון, לצד העמקה בפיתוח קול, פיתוח יצירה עצמית, השתתפות בתרגילי בימוי, עבודה על סצנות, ומשחק מול מצלמה.
בשנה השלישית ילמדו שיעורים מתקדמים בתיאטרון עיוני ויישומי, עם דגש על עבודת במאי שחקן, משחק מול מצלמה, והשתתפות בשלוש הפקות תיאטרון עם במאים מקצועיים.
ניתן ללמוד את התואר גם במסגרת תואר דו-חוגי.