קרימינולוגיה היא תורת הפשע שעניינה הבנת מעשים והתנהגויות המוגדרים מבחינה חברתית, משפטית או קלינית כסוטים ואשר להם אופי של פגיעה. מטרת הקרימינולוגיה לחקור ולהבין את ההתנהגות הסוטה, ללמוד על הגורמים המובילים לעבריינות ולפתח כלים להתמודדות עם ההתנהגות העבריינית בהיבט משפטי, הענישתי והטיפולי. במסגרת הלימודים בחטיבה נחשף הסטודנט למכלול ההיבטים של תופעת הסטייה- חריגות ועבריינות כאשר הקורסים הנלמדים משקפים את הגישות השונות.
בין הקורסים הנלמדים בחטיבה זו: תיאוריות בקרימינולוגיה, תורת הענישה ועבירות צווארון לבן.
חינוך:
מטרת החטיבה היא להקנות השכלה אקדמית רחבה בתחום החינוך ולפתח דרכי חשיבה בחינוך. ידגש מיוחד יושם על נושאים הבאים: תורת החינוך מהי?; היבטים פסיכולוגים וסוציולוגים של החינוך; תכנון והערכה של תכניות לימודים. כמו כן יוכלו הסטודנטים לבחור בקורסים העוסקים בילד בעל הצרכים המיוחדים ובאוריינות.
בין הקורסים הנלמדים בחטיבה זו: מבוא לתורת החינוך וההוראה, יסודות בפסיכולוגיה חינוכית ומבוא לילד המיוחד.
משאבי אנוש:
מטרת החטיבה במשאבי אנוש היא להקנות ידע ולהרחיב אופקים בתחום של ניהול משאבי אנוש. הדגש בלימודים הוא על ניהול משאבי אנוש כחלק מהתפיסה הכוללת של ניהול, עם התייחסות הן למגזר הפרטי והן למגזר הציבורי. הלומדים ייפגשו תפיסות השונות של ניהול עובדים במגזר הציבורי והפרטי, תהליכים היסטוריים בהתפתחות ניהול עובדים בארץ ובעולם, וייחשפו לבעיות של קבלות החלטות, מיון עובדים, יחסי עבודה והתנהגות ארגונית.
בין הקורסים הנלמדים בחטיבה זו: יחסי עובדים וניהול משאבי אנוש, התנהגות ארגונית א+ב, ניהול עובדים בשירות הציבורי וקבלת החלטות.
כלכלה ומינהל עסקים:
מטרת החטיבה היא הקניית ידע להבנת ההתנהגות הכלכלית של משקים לאומיים ושל היחידות הכלכליות המרכיבות משקים אלו. הלימודים מכוונים ליצירת הבנה כוללת של התופעות והתפתחויות בעולם בכלל ובמשק הישראלי בפרט. תכנית הלימודים בחטיבה משלבת ידע החל מרמת המיקרו של משקי הבית וחברות עסקיות וכלה ברמת המאקרו של הכלכלה הלאומית והבינלאומית. דגש מיוחד יושם על למידת היבטים שונים של מנהל עסקים.
בין הקורסים הנלמדים בחטיבה זו: מבוא לכלכלה א+ב, יסודות החשבונאות, יסודות המימון וכלכלת ישראל.
סוציולוגיה:
מטרת החטיבה היא להקנות כלי חשיבה להבנת המציאות החברתית ולאיתור הגורמים המעצבים אותה. באמצעות כלי חשיבה אלו ילמדו הסטודנטים לנתח תהליכים חברתיים ולהעריך מקצועית וביקורתית את המציאות החברתית, כאשר במהלך הלימודים מושם דגש על חקר החברה המודרנית והפוסט-מודרנית ובפרט על החברה הישראלית.
בין הקורסים הנלמדים: מבוא לסוציולוגיה, מבוא לאנתרופולוגיה, החברה הישראלית ואתניות בישראל – עבר והווה.
החטיבה למדע המדינה:
החטיבה מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים הינה שילוב לימודים הפותחים אופקים להבנת החברה, המדינה והעולם בהם אנו חיים, המוסדות המרכיבים אותו והתהליכים הפוליטיים הפועלים בו. לימודי מדעי המדינה הינם לימודי מחשבה מדינית, ממשל ופוליטיקה, יחסים בין לאומיים, ומשטר בישראל, המאפשרים להבין לעומק ואף ליישם את הידע במגוון עשיר של נושאים.