המרכז לחינוך אורייני
אודות המרכז לאוריינות
העלאת רמת החינוך
השפעת האקדמיה על לימודי חינוך ותחום החינוך בישראל
גלרית תמונות מהמרכז לחינוך אורייני
פרויקט סיוע למתקשי קריאה וכתיבה בעברית ובערבית בעיר עכו
ראשת הפרויקט: פרופ’ ורד וקנין-נוסבאום, ראשת החוג לחינוך וראשת המרכז לחינוך אורייני
על הפרוייקט:
סיוע לתלמידים עולים חדשים בבתי ספר יסודיים בעכו
ראשת הפרויקט: פרופ’ ורד וקנין-נוסבאום, ראשת החוג לחינוך וראשת המרכז לחינוך אורייני
על הפרוייקט:
הפרויקט מתמקד באוכלוסייה הולכת וגדלה של ילדים עולים חדשים. אנו רואים כי הסיוע אורייני, פרטני, לפי תכנית ההוראה של המכללה האקדמית גליל מערבי מחזק את העקרונות של תכנית משרד החינוך ואף מוסיף התייחסות ממוקדת לילדי עולים עם חסך אורייני בשפה, ומשפר את הישגי התלמידים העולים בתחום אורייני בצורה משמעותית יותר, ובתחומי לימוד נוספים.
פיתוח חשיבה מתמטית בגני ילדים בעיר עכו
ראשת הפרויקט: ד”ר ענת קלמר, ראשת אשכול משחוק וחדשנות בחינוך
על הפרוייקט:
הפרויקט לפיתוח חשיבה מתמטית בגני ילדים פועל במטרה לקדם את החשיבה המתמטית והאוריינות המרחבית של ילדים בני 5-6 ולרפד את צעדיהם הראשונים עם כניסתם לכתה א’. במסגרת הפרויקט, הילדים מתנסים בפעילויות המשלבות מגוון אמצעי המחשה, קיפולי נייר וסיפורים מתמטיים, בדגש על פיתוח שיח. הפרויקט מופעל על ידי סטודנטיות במסגרת סמינריון ומגובה בהדרכה צמודה מבחינה אקדמית.
פיתוח חשיבה מתמטית בכיתות ב' בעיר עכו
ראשת הפרויקט: ד”ר ענת קלמר, ראשת אשכול משחוק וחדשנות בחינוך
על הפרוייקט:
פרויקט פיתוח חשיבה מתמטית בכיתות ב’, משלב דרך חווייתית ודינאמית להוראה ולמידה של מושגים בגיאומטריה. שילוב של טכנולוגיה (תוכנות ואנימציות ממוחשבות) עם קיפולי נייר, במטרה להבנות מושגים בסיסיים בגיאומטריה בשלבים הראשונים של הלמידה בבית הספר. ההוראה והלמידה מותאמות למיומנויות המאה ה-21 תוך הדגשת אוריינות חזותית ושילוב ייצוגים דינאמיים בעבודה קבוצתית.
פיתוח מודעות הורית לסביבה אוריינית
ראשת הפרויקט: גב’ יונה פליישר
על הפרוייקט:
בכל גן בו פועל הפרויקט מועברות סדנות להורים לילדים בתחומים אורייניים מגוונים. הסדנות להורים מועברות על ידי מומחיות בתחום ביחד עם סטודנטיות הלומדות באשכול אוריינות, שפה ומתמטיקה בחוג לחינוך באקדמית גליל מערבי. במקביל מועברות פעילויות חווייתיות מעשירות שפה בקרב הילדים בחדר מקביל. ההורים מוזמנים להצטרף למשחק לאחר סיום הסדנה ולהתרשם הלכה למעשה מהעשייה האוריינית.
פרוייקט "אח בוגר"
על הפרוייקט:
סטודנטים הלומדים בחוג לחינוך, באשכול ייעוץ חינוכי, משמשים חונכים (אח בוגר) לתלמידים בבית הספר היסודי. מטרת החונכות היא להעצים תלמידים מבחינה רגשית – חברתית. הסטודנט החונך מעניק לילד קשר אישי, חום ותשומת לב ומהווה עבורו דמות חיובית לחיקוי. התכנית מתמקדת במספר נושאים, העלאת המודעות העצמית לתכונות החיוביות ולחזקות קיימות בחניכים, העלאת הערך העצמי, קבלת האחר והשונה, מערך כבוד לזולת, העלאת מוטיבציה לימודית, תקשורת בינאישית יעילה, גלישה בטוחה ברשת, העצמה רגשית –חברתית.
פרויקט טיפוח מיומנויות שפה, אוריינות וזיכרון בגן הילדים
על הפרוייקט:
מטרתו של הפרויקט הינה לקדם את היכולות השפתיות והמיומנויות האורייניות של ילדים טרם כניסתם לכיתה א’, על-מנת לבסס ולהעשיר את התשתית הלשונית שלהם. חשיפתם של ילדים למיומנויות אורייניות ראשוניות באמצעות תכנית מובנית והדרגתית נמצאה כמגנה על הילדים מפני כישלון בלמידת הקריאה וכיעילה במיוחד כאשר היא מתבצעת טרם התחלת הלימוד הפורמאלי בבית הספר.
פרויקט טיפוח שפה וקריאה בכיתות א' בעיר עכו
על הפרוייקט:
תכנית התערבות מוקדמת, המתמקדת בטיפוח יכולות השפה של ילדים הנמצאים בשלבים הראשונים של הלמידה הפורמלית של הקריאה, עשויה להשפיע על יכולות הקריאה שלהם בכיתה א’ ועל המוטיבציה שלהם לקרוא. בפרויקט נעשה שימוש בסיפורים, משחקים ופעילות תנועתית שהסטודנטים מכינים במסגרת הכשרתם, שמטרתם לפתח יכולות שפה וקריאה בסביבה חינוכית מעודדת מוטיבציה באמצעות משחק ותנועה.
פרויקט הטמעת "מיומנויות ניהול אישיות והקשר שלהם לניהול בחינוך"
על הפרוייקט:
תהליך העבודה בפרויקט זה מבוסס על מודל ההכוונה העצמית בלמידה (SRL) Self-Regulation Learning. על פי מודל זה, הלומדים מכוונים את מחשבותיהם, הרגשותיהם ופעולותיהם על מנת להשיג את מטרות הלמידה שלהם. המודל מתייחס למאפיינים מטה-קוגניטיביים, מוטיבציוניים והתנהגותיים, המעידים על ההשתתפות הפעילה של הלומד בתהליך הלמידה.