על התכנית

גב’ שרי בלייר ביקרה במכללה האקדמית גליל מערבי בשנת 2007, ופגשה במהלך ביקורה נשים מדתות שונות, ובעלות רקע תרבותי מגוון, אשר לומדות ועובדות במכללה. הגב’ בלייר התרשמה עמוקות מהתמיכה האקדמית והתמיכה החברתית שניתנת במכללה.

לפיכך, קרן שרי בלייר והמכללה האקדמית גליל מערבי יזמו תכנית אקדמית שתצייד נשים בכלים וידע בתחום העסקי, לצד תמיכה רחבה והתנסות מעשית רלוונטית.
החל ממחזור הלימודים השני הצטרפה לתכנית העצמת נשים קרן פרת, אוסטרליה.
תכנית העצמת נשים בכלכלה וניהול היא תכנית מצוינות, בה לומדות בכל מחזור עשרים סטודנטיות בחוג הרב תחומי בכלכלה וניהול.

בתכנית משתתפות סטודנטיות מצטיינות, יהודיות, ערביות ודרוזיות מהגליל.
במהלך לימודיהן, משתתפות הסטודנטיות בסדנאות העשרה במגוון תחומים: סדנאות בנושאים עסקיים וניהוליים הניתנות על ידי אנשי עסקים מהארץ ומהעולם, סדנאות לקידום הלמידה כגון ניהול ותכנון זמן, אסטרטגיות למידה, אנגלית עסקית ועוד.

בכל שנה מתקיימים סיורים לימודיים בארגונים עסקיים וכלכליים הרלוונטיים ללימודי ניהול וכלכלה. הסטודנטיות זוכות לשיעורי עזר אישיים או קבוצתיים ותגבור הלמידה בתחומים הרלוונטיים.

בשנה השלישית הסטודנטיות ישתתפו בהתמחות בחברות שדרכן יוכלו להכיר מקרוב את העבודה בתוך הארגונים הכלכליים במגזר הפרטי ולהעצים את הזדמנויות התעסוקה שלהן בעתיד.

ביקור שרי בלייר במכללה

נגן וידא

חזון

אחד התחומים החשובים כדי להגיע לתפקידי ניהול וקבלת החלטות בארגונים עסקיים וכלכליים, ולעמדות מפתח בארגונים אלו הוא ידע בתחומי מנהל עסקים וכלכלה.
יחד עם זה, ההזדמנויות להשכלה אקדמית בתחומי ניהול וכלכלה, הן מצומצמות יותר בפני אוכלוסייה בפריפריה, ובפני נשים מהפריפריה בפרט.
בעקבות זאת, גם ההזדמנויות העסקיות הפתוחות הן מועטות ונגישות פחות מאשר בפני אוכלוסייה אחרת.
החזון של תכנית העצמת נשים במכללה האקדמית גליל מערבי הוא לתת לנשים מהפריפריה בגליל ובצפון הזדמנות שווה להשכלה כלכלית ניהולית, ועל ידי כך לפתוח בפניהן את הדלת לעסוק ביזמות או להשתלב בתפקידי ניהול בארגונים כלכליים ועסקיים ישראליים ובינלאומיים.
הידע בתחומי הכלכלה והניהול יסייע לנשים לפתח את הפוטנציאל שלהן ליזמות עסקית, לתפקידי ניהול וקבלת החלטות.
נשים אשר יגיעו לעמדות מפתח, יהוו דוגמא והשראה לנשים אחרות בקהילה שלהן, לשאוף להשכיל ולהתקדם, ועל ידי כך לשפר את מעמדן שלהן ושל משפחותיהן.
נשים משכילות ובתפקידי ניהול / יזמות אף יהוו דוגמא אישית ומודל לדור ההמשך לשאוף להשכלה ולקידום תעסוקתי.
על ידי כך, ההשכלה והקידום הכלכלי של נשים מובילות הוא מפתח לקידום האזור כולו מבחינה כלכלית ותעסוקתית.

תנאי קבלה

על מנת להתקבל לתכנית יש לעמוד בקריטריונים הבאים:
  • מבחן פסיכומטרי בציון 520 ומעלה
  • ממוצע ציוני בגרות 85 ומעלה
  • בגרות באנגלית בהיקף של 4 יח”ל לפחות בציון 85 ומעלה
  • ועדת קבלה

השותפים שלנו

קרן שרי בלייר הוקמה במטרה להעניק לנשים בעולם נגישות למשאבים כלכליים ועסקיים. העצמה כלכלית מאפשרת לנשים להיות משפיעות בקהילה שלהן, למנוע חוסר צדק ואפליה בקהילה שלהן ובחברה בכלל.לפיכך, הקרן שואפת לתמוך בנשים יזמיות, לסייע להן ברכישת השכלה, כישורים עסקיים וכלים שיאפשרו להן להכיר ביכולות שלהן, יאפשרו להן להגיע לעצמאות כלכלית ועל ידי כך לבנות עתיד טוב יותר למשפחות, קהילות וכלכלות בעולם.
קרן פראט
קרן פראט ‏מתמקדת בעזרה לזולת באמצעות תמיכה רחבה בפרויקטים נדבניים העוסקים בהעשרה, בחדשנות ובהעצמה. ‏הקו המנחה את פעילות הקרן הוא “העשרת החיים של אנשי קהילתנו”. בנוסף לתרומתה הרבה לארגוני סיוע לנזקקים, הקרן עוסקת גם בפילנתרופיה יזמית, ‏ותומכת בארגונים צעירים ומבטיחים. ‘קרן פראט’ בוחנת באופן קבוע דרכים להעצים את תרומתה ואת דרך התנהלותם של .הארגונים הנתמכים על ידה כך שתרומתה לאוכלוסיית היעד תהיה אפקטיבית ביותר ולטווח הארוך ביותר.

צוות התכנית

ד”ר מירי שריד, מנהלת אקדמית של התכנית
מנהלת אקדמית של התכנית. ד”ר שריד אחראית להתנהלות אקדמית של התכנית בכלל במסגרת תכנית הלימודים האקדמית במכללה, והתקדמות האקדמית של כל אחת מהמשתתפות בתכנית באופן פרטני. במסגרת פעילותה, ד”ר שריד מקדמת את פעילות ההעשרה הרלוונטית, עוקבת אחר התקדמותה האישית של כל סטודנטית, ונמצאת בקשר עם גורמים במכללה ומחוצה לה מתוך מטרה לקדם ולהעשיר את התכנית.
ליצירת קשר: [email protected] | 04-9015309