תואר שני הוא תואר אקדמי מתקדם שסולל את הדרך להזדמנויות טובות יותר בחיים. אמנם, אפשר לקבל תואר שני בתחומים רבים, אבל אחד הפופולריים ביותר הוא תחום הניהול. ולו רק בגלל פוטנציאל ההשתכרות ומגוון הזדמנויות התעסוקה שהוא פותח בפניכם בתום הלימודים.
עם תואר שני בניהול, ניתן לעסוק במגוון רחב של תפקידים עסקיים וניהוליים ולהשתלב באינספור ענפים ותחומים. ואכן, לא מעט בוגרי תואר ראשון בניהול בוחרים להמשיך בלימודים ולהשיג גם תואר שני.
תואר שני בניהול יכול להפוך אתכם למועמדים תחרותיים יותר בתחום העסקי ולהעלות את הסיכויים לקבלת שכר גבוה מיד עם סיום הלימודים.
לדוגמה: דוח של ה-NACE (National Association of Colleges and Employers), ׳האיגוד הלאומי של מכללות ומעסיקים בארה״ב׳, צפה כי בוגרי תואר שני במנהל עסקים בשנת 2021 ירוויחו בממוצע כ-87,9666$ בשנה – עלייה של יותר מ-11% מ-2020. עלייה זו מונעת, לפחות בחלקה, מהביקוש במגזרי הפיננסים, הביטוח והנדל״ן, התחומים שנוטים להיות משתלמים יותר לבוגרי תואר שני בניהול או תואר שני בניהול וכלכלה.
בנוסף, לפי NACE, בוגרי תואר שני בלימודי ניהול, מדורגים בין 10 התארים המבוקשים ביותר לתואר שני. אז אם אתם מתלבטים אם ללמוד לתואר שני בניהול, נתון זה מחזק עוד יותר את הרעיון שתואר זה יכול להיות דרך יעילה לבדל את עצמכם מהמתחרים.
כדי להבין האם מסלול לימודי זה מתאים לכם, חשוב לדעת מהו תואר שני בניהול ומהם היתרונות שלו.
מהו תואר שני בניהול?
תואר שני בניהול עסקים ייתן לכם תובנה עמוקה כיצד לנהל עסק וכיצד לקחת על עצמכם אחריות מנהיגותית משמעותית. דברים אלה נכונים גם לתואר שני בניהול מערכות חינוך, שכן מערכות אלה דורשות הן ניהול פיננסי והן ניהול כח אדם.
באופן כללי, רוב הסטודנטים ללימודי תואר שני בניהול, כבר מצוידים בידע ובניסיון עסקי או ניהולי שרכשו במהלך עבודתם או בלימודי תואר ראשון בניהול. כיוון שתואר שני מיועד למנהיגים עסקיים ולמנהיגים עתידיים, כישורים אלה עשויים להיכלל בתנאי הקבלה של המוסד האקדמי.
סטודנטים רבים בתואר שני בניהול מבקשים לשלב בין מומחיות שרכשו במהלך עבודתם לבין מומחיות מבוססת השכלה בתחום העסקי. אם תירשמו ללימודי תואר שני בניהול, סביר להניח שתלמדו נושאים כגון:
- כיצד עסקים פועלים
- מהם מרכיבי הכספים והחשבונאות
- אמנות הניהול של פרויקטים
- אסטרטגיות מנהיגותיות חדשות
מה עושים עם תואר שני בניהול?
תחומי האחריות של בעלי ׳תואר שני בניהול׳ משתנים בהתאם לתחום המשרה ולתפקיד שלהם. עם זאת, יש כמה משימות נפוצות, שכבעלי תואר זה, יתכן שתהיו מעורבים בהן, לא משנה מהו התפקיד הספציפי שלכם, כולל:
- הובלת צוות, מחלקה או חברה, ברמה של מנהלים.
- קבלת החלטות מפתח לגבי החברה מבחינת הכיוון, החזון והיישום.
- פיקוח על המחלקה להנהלת חשבונות או לכספים וקבלת החלטות הקשורות למדיניות החברה.
- התייעצות עם חברות שונות באשר לדרכי השליטה בעלויות ולמקסום הרווחים.
- יזמות והשקת חברה חדשה משלכם.
מהם ההבדלים בין תואר ראשון לניהול לתואר שני בניהול?
יש סטודנטים שפורשים מהלימודים לאחר שסיימו תואר ראשון בכלכלה או בניהול ויש סטודנטים שבוחרים להמשיך לתואר שני. בעוד ששני סוגי התואר (הראשון והשני) יכולים להיות שימושיים, לכל אחד מהם יש מסלולים ויעדים שונים למדי, כגון:
- תואר ראשון בניהול נמשך בדרך שלוש שנים, בעוד שתואר שני נמשך בממוצע כשנתיים.
- הקורסים בלימודי תואר ראשון בניהול לא מציעים התמחות, ולכן סביר להניח שהבוגרים יתקבלו למשרות ברמת הכניסה. רוב הסטודנטים לתואר שני בניהול כבר צברו ניסיון בעבודה ברמה גבוהה יותר, וכבוגרי תואר שני הם צפויים להתקבל לתפקידי מנהיגות בכירים יותר.
- בעוד שתואר ראשון בניהול יכול לפתוח הזדמנויות למסלולי קריירה רבים ושונים בעסקים, תכניות התואר השני בניהול מכוונות בדרך כלל לאנשים שכבר מועסקים כמנהלים בארגון. אם תוכנית התואר השני כוללת גם התמחות, למשל בלוגיסטיקה, קרוב לוודאי שהמרצים יהיו מנהלים מומחים בתחום ההתמחות.
- תכנית הלימודים לתואר שני מתמקדת לרוב במכניזם של ניהול העסק. המועמדים המתקבלים ללימודי תואר שני הם ברובם אנשים עם ידע מעשי לגבי אופן התנהלותם של עסקים, עוד לפני שנרשמו ללימודים. הקורסים בתואר השני מסייעים לסטודנטים ברמה גבוהה יותר ללמוד כיצד ליישם מיומנויות מורכבות לפתרון בעיות, במגוון תרחישים המשתנים בתדירות גבוהה.
למה כדאי להשיג תואר שני בניהול? ובמלים אחרות: מהם היתרונות?
שלא כמו התואר הראשון, תואר שני בניהול מציע הזדמנות לחדד את הכישורים העסקיים הקיימים, להתחבר לרשתות של אנשי מקצוע בתחום ולהתקדם בשרשרת הניהול בחברה. בנוסף:
מגוון רחב של מסלולי קריירה, שלא זמינים לבוגרי תואר ראשון בניהול
תואר שני בניהול מכשיר אתכם להפוך למנהלים מבלי להגביל אתכם לתחום עסקי אחד בלבד. תואר שני מקנה סוג של גמישות שתהיה חשובה כאשר תרצו להפגין את כישורי הניהול שלכם בעבודה בעולם האמתי.
מסגרת הלימודים לתואר שני בניהול מציעה לכם גם אפשרויות להתמחויות שונות. המשמעות היא שתוכלו להתמקד בתחומים שמעניינים אתכם, תוך לקיחת אחריות רבה יותר על מלאכת הניהול. תחומים אלה יכולים להיות:
- תפקידי ניהול – סטודנטים לתואר שני בניהול משתתפים במגוון קורסים לניהול כדי להבין כיצד להניע אחרים ולהשיג רמות פריון גבוהות יותר. כישורים אלה מסייעים להם להפוך למועמדים עדיפים לתפקידי ניהול שונים.
- התמחות בפיננסים – אם אתם מתמקדים בהתמחות בתחום הפיננסים במהלך התואר השני בניהול, סביר להניח שיהיו לכם הזדמנויות להתקדם בתחום זה בארגון שלכם. לחילופין, תוכלו להגיש מועמדות למשרות ברמת הניהול בארגון שמתאים למטרות הקריירה שלכם.
- התמחות בשיווק – אם אתם מתכננים קריירה בתחום השיווק, כדאי לכם ללמוד תואר שני בניהול. תכנית הלימודים יכולה להיות דרך טובה לרכישת מיומנויות ניהול והבנה, הדרושות כדי לנהל כל הליך שיווקי.
- קריירה כיזמים – הקמת חברה משלכם דורשת הבנה מעמיקה של המערכות העסקיות, ואלה נושאים הנלמדים בתואר שני בניהול. לימודים אלה כל דבר, מלוגיסטיקה דרך שיווק ועד לתחום הפיננסי. לאחר סיום הלימודים תוכלו לשלב בין המיומנויות שרכשתם לבין רוח היזמות והחזון ולרתום אותם לפיתוח מוצר או שירות מעולים משלכם.
תחום הניהול מציע פוטנציאל לשכר גבוה
תואר שני בניהול עשוי להבטיח קריירה משתלמת יותר, בין השאר בגלל שתארים מתקדמים בלימודי כלכלה וניהול, מכוונים במיוחד לסטודנטים שנמצאים במסלול שמוביל לתפקידי מנהיגות ברמה גבוהה יותר. מעסיקים נוטים לקלוט מועמדים עם ניסיון והשכלה מהשורה הראשונה, כגון בוגרי תואר שני, לתפקידים התחרותיים יותר עם המשכורות הגבוהות.
רשת משובצת עמיתים עסקיים בתעשיות השונות
מטבע הדברים, לימודי תואר שני בניהול מציעים, בנוסף לסביבת הלימודים, גם הזדמנויות רבות לנטוורקינג. כאשר תלמדו עם סטודנטים אחרים, תוכלו לבנות קשרים שיאפשרו לכם ליצור קשרים עסקיים, שימושיים גם בעתיד.
פוטנציאל להסבה מקצועית
לימודי תואר שני בניהול מציעים דרך נהדרת ליצירת הזדמנויות להסבה מקצועית. העולם העסקי מקיף תחום רחב של תפקידים, כך שתמיד תוכלו להשתמש בתואר השני כדי לחבר בין המיומנויות שצברתם תוך כדי העבודה בתחום, לבין המיומנויות החדשות שתרכשו בתואר השני בניהול.
אולי יעניין אותך גם?
- שילוב עבודה ולימודים
- קורסים בשיתוף עם מיקרוסופט
- לימודי רפואה סינית
- כך תעברו את הסמינריון בשלום
- מידע מלא על תואר ראשון בניהול