יסודות הגישור המשפחתי – הגשר למקצוע הבא שלך!

תחום הגישור הוא תחום רחב שעוסק בפתרון בעיות ומחלוקות בין בני אדם בתחומים שונים,  מתוך מטרה לקצר הליכים משפטיים ולהגיע לפשרה בין הצדדים מחוץ לכותלי בית המשפט, באמצעות מגשר.גישור באופן כללי נועד לקצר הליכים משפטיים ולנסות להביא את הצדדים לפשרה. גישור באופן כללי נועד לקצר הליכים משפטיים ולנסות להביא את הצדדים לפשרה. גישור באופן כללי נועד לקצר הליכים משפטיים ולנסות להביא את הצדדים לפשרה.

אחד מנושאי הלימוד המבוקשים ביותר בתחום הגישור הוא לימודי הגישור המשפחתי ודיני משפחה. זהו מודל גישור שונה מאוד מבכל תחום אחר מבחינת הרגישות שכרוכה בו  והאחריות שנחה על כתפי המגשר הן מבחינת ניהול נכון של תהליך הגישור והן מבחינת ניהול נכון של הרגשות המעורבים בסכסוך. הליך גישור מוצלח הוא כזה שנותן לבני הזוג כלים להגיע לשלום בית לפני פירוק החבילה, או לעבור את הליך הגירושין בצורה נעימה ומבלי לפגוע בילדים.

במקרה של גירושין, המגשר משפחתי עוזר לבני הזוג להתמודד רגשית עם התהליך ועוזר להם למצוא, במשותף, פתרונות לבעיות השונות העומדות בפניהם כמו חינוך הילדים, משמורת, חלוקת רכוש, מזונות, צוואה וכדומה וכל זה בצורה רגועה ונעימה. עבור המגזר הדתי והחרדי, הגישור המשפחתי עולה בקנה אחד עם הערך העליון של פתרון סכסוכים בדרכי שלום והגעה לשלום בית ככל שניתן, לפני גירושין או פנייה לבית משפט.

מהם היתרונות בלימודי גישור משפחתי ודיני משפחה?

בשל העלייה בשיעור הגירושים בישראל וההעדפה הגוברת להליך גישור על פני הליכים יקרים בבית משפט, הביקוש למגשרים בתחום הגישור המשפחתי גובר והולך ולכן זהו מקצוע מבוקש שיש בצידו גם סיפוק רב. בנוסף, מרבית הקורסים בתחום הגישור המשפחתי אינם ארוכים במיוחד ושעות הלימודים גמישות ומאפשרות בחירה בין לימודי יום ללימודי ערב, כך שניתן לשלב את הלימודים עם עבודה בצורה נוחה ובקלות.

הקורס עצמו מסייע לסטודנטים לפתח, בין היתר, את כישורי ההקשבה, ניהול שיח נכון והבנה של האחר ומעניק לסטודנטים ארגז כלים מגוון לפתרון בעיות וסכסוכים או מניעתם מלכתחילה. זהו ארגז כלים שמתאים לכל תחומי החיים, וככזה יכול לשמש את הסטודנטים לא רק בחייהם העסקיים אלא גם בחייהם הפרטיים.

בוגרי הקורס יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום הבוררות או להתמחות כמגשרים של משרד המשפטים, לקבל רישיון עבודה של משרד המשפטים ולעבוד באופן פורמלי כעצמאיים או כשכירים משרדי עורכי דין או מרכזי גישור. לחילופין ניתן לעסוק בגישור באופן לא פורמלי, לגמרי מחוץ לבתי המשפט וללא כל התערבות משפטית. אפשר, כמובן, גם להמשיך ולהרחיב את הידע המקצועי בתחומים ודיסציפלינות נוספות הקשורות בתחום הגישור כמו לימודי סוציולוגיה, משפטים, פסיכולוגיה וכדומה.

למי מתאימים לימודי גישור משפחתי ודיני משפחה?

הקורס מתאים לכל מי שרוצה להרחיב את הידע ואת ארגז הכלים שלו ולהתפתח בכיוונים , אבל אם אתם בעלי יכולת הקשבה, יודעים לתקשר היטב עם אחרים, יכולים לראות את התמונה הגדולה ולבחון מקרים לעומקם ולרוחבם ואוהבים להשכין שלום בין אנשים, הקורס הזה הוא בדיוק בשבילכם. בצד הקורסים שפתוחים למועמדים שזהו הצעד הראשון שלהם בעולם הגישור, חשוב לדעת שישנם קורסי גישור משפחתי אשר דורשים רקע בתחום הטיפול ובתחום המשפט כמו עובדים סוציאליים, פסיכולוגים או עורכי דין או מועמדים בעלי ניסיון קודם ולכן חשוב לבדוק היטב את המסלול אליו אתם נרשמים.

מה נלמד במסגרת גישור משפחתי ודיני משפחה?

מטרת הקורס היא להכיר לתלמידים את שני ההיבטים העיקריים והייחודיים שקשורים בדיני משפחה וגישור משפחתי – ההיבט המשפטי וההיבט הרגשי, בין אם מדובר בהליך גישור ליצירת שלום בית ובין אם מדובר בהליך גישור בדרך לגירושין.  ההיבט הרגשי כולל הבנה של כל קשת הרגשות המלווה את שני בני הזוג במהלך תהליך הגירושים ואילו ההיבט המשפטי כולל היכרות עם דיני המשפחה והליכי הגירושין בישראל, היכרות עם עולם הגישור בכלל ועם עולם הגישור המשפחתי בפרט.

תלמידי הקורס ילמדו להכיר ולהבין את תפקידי המגשר, את כלי הגישור העומדים לרשותם, סוגי הפגישות כמו פגישות משותפות ונפרדות ומפגשי הערכה, האתיקה המקצועית וההיבטים המשפטיים בתחום הגישור המשפחתי. בנוסף, יילמדו נושאים כמו מאפייני סכסוך זוגי והסיבות לגירושין, הגירושין כמשבר, אלימות בין גברים ונשים, ילדים בזמן גירושין, נושאי משמורת והסדרי ראיה, חלוקת רכוש ויחסי ממון, תכנון שותפות הורית ועוד. הסטודנטים ילמדו גם על סיום תהליך גישור, אישור הסדרי גט וגירושין ופרידה מבני הזוג בהליך גישור משפחתי.

מטרת הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים להוביל הליכי גישור זוגי שבסופם בני הזוג יקבלו החלטה על המשך הקשר הזוגי ביניהם או על סיומו ועל המשך הקשר עם הילדים.

לסיכום:

תעודת מגשר לא רק תיתן לכם יתרון בשוק העבודה אלא גם בחייכם האישיים ובחיי הסובבים אתכם. בעזרת הכלים שקיבלתם, תדעו למנוע מראש סכסוכים במערכות היחסים שלכם או לפתור סכסוכים קיימים ולשמור על יחסים טובים עם הקרובים אליכם.

את לימודי הגישור המשפחתי תוכלו לשלב עם קורס במכללה תורנית של טוענים רבניים שתפקידם לייצג זוגות בבתי הדין הרבניים בכל הקשור לענייני אישות, יחסי ממון ועוד. הקורס מקנה לתלמידיו השכלה תורנית, ידע משפטי, מעשי וכללי.

אולי יעניין אותך גם:

·       שילוב עבודה ולימודים