בעלי תפקידים

פרופ' יוסי יגיל

ראש החוג לניהול

תחומי התמחות:

יוסי יגיל הוא פרופסור למימון, ומכהן כיום כראש החוג לניהול באקדמית גליל מערבי החל מאוקטובר 2018. טרם הצטרפותו למכללה, כיהן פרופ' יגיל כדיקן הפקולטה לניהול באוניברסיטת חיפה, בה מילא תפקידים אקדמיים וניהוליים שונים למעלה משלושים שנה, ועם פרישתו מאוניברסיטת חיפה הוא כיהן שלוש שנים כדיקן ביה"ס למנהל עסקים במרכז האקדמי כרמל, וכנשיא המוסד בשנת הלימודים תשע"ז. את השכלתו הפורמאלית הוא רכש באוניברסיטה העברית בירושלים (ב.א. בכלכלה ו-מ.א. במנהל עסקים) ובאוניברסיטת טורונטו בקנדה (דוקטוראט במימון). פרופ' יגיל פרסם למעלה מ-70 מאמרים מדעיים בכתבי עת מקצועיים מובילים בעולם, והשתתף באופן פעיל בלמעלה מ-60 כנסים בינלאומיים בתחום התמחותו (ובחלקם כנואם מרכזי). הוא כיהן כפרופסור אורח למימון באונירסיטאות רבות בעולם כולל אוניברסיטת קולומביה בניו יורק (כ-5 שנים) ואוניברסיטת ניו יורק (כשנתיים). הוא מייעץ לחברות וארגונים ומשמש גם כדירקטור.

מידע נוסףפרופ' יוסי יגיל
פרופ' ורד וקנין נוסבאום

ראשת החוג לחינוך

תחומי התמחות:

תפקיד המורפולוגיה והמודעות המורפולוגית ברכישת קריאה ובהבנת הנקרא בקרב תלמידי בית הספר היסודי ובקרב קוראים מיומנים. כמו כן, גורמים המשפיעים על תפיסת מילה ועומק אורתוגרפי. תפקיד הפונולוגיה בקריאה בקרב קוראים מיומנים ובקרב קוראים דיסלקטים.

טלפון: 04-9015174
לדף המרצהפרופ' ורד וקנין נוסבאום
פרופ'  יעל קשת

פרופ' יעל קשת

ראש החוג לסוציולוגיה

תחומי התמחות:

סוציולוגיה של הרפואה, מחקר איכותני ומחקר מעורב.

קורסים נבחרים:

תיאוריות סוציולוגיות, מבוא לסוציולוגיה, סוציולוגיה רפואית ביקורתית – סמינריון, סוציולוגיה של הרפואה, מידענות רפואית.

טלפון: 04-9015304
לדף המרצהפרופ' יעל קשת
פרופ' פיטר הריס

ראש החוג ללימודי תיאטרון

תחומי התמחות:

תאטרון קהילתי, דיאלוג בין קבוצות באמצעות התיאטרון, התיאטרון ככלי לשיקום והעצמה, תיאטרון ויישומיו בתחום האירגוני.

קורסים נבחרים:

עיוני / מעשי – תאטרון קהילתי מתיאוריה לפרקטיקה.
עיוני / מעשי – הקניית יסודות המשחק לשחקן בקהילה ובבית הספר.
מעשי – יסודות הבימוי בתאטרון קהילתי.
מעשי – "לכל אחד יש סיפור" מסיפור אישי לטקסט תיאטרוני.

חדר: משרד החוג מול חדר 213, מרכז שבדיה לאמנויות
לדף המרצהפרופ' פיטר הריס
ד"ר נדב קשטן

ראש החוג ללימודי שימור

תחומי התמחות:

ד"ר נדב קשטן הוא היסטוריון העוסק בתרבויות לחופי הים התיכון בעידן העתיק. הוא בעל הכשרה בלימודי מוזיאונים וניהל את המוזיאון הימי הלאומי בחיפה.
ד"ר קשטן מתמחה בעדויות ספרותיות וחומריות לתולדותיהן ואופיין של ערים ימיות ונמלים בעידן היווני-רומי. כמו כן, הוא עוסק בזיקתם של היהודים ושל התרבות היהודית לים מימי קדם ועד למדינת ישראל.

קורסים

מבין השיעורים שד"ר קשטן מלמד בשנים האחרונות:
התרבות הקלאסית ומורשתה - מושגי יסוד במורשת היוונית-רומית (שיעור מבוא); חופי ישראל - בין שימור ופיתוח; המורשת הימית העתיקה והחדשה - ערי נמל וחזית הים שלהן בעבר ובהווה; המוזיאונים ותרומתם למורשת - מוזיאונים מרכזיים בעולם ובישראל ותפקידם בהנחלת המורשת ובפרשנותה.

לדף המרצהד"ר נדב קשטן
ד“ר חגית תורג'מן

ראשת החוג לקרימינולוגיה

ילדים ונוער בסיכון, פשיעה והגירה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר

קורסים נבחרים:

תיאוריות בקרימינולוגיה, מבוא לסוציולוגיה, החברה הישראלית, עבירות ועבריינים, מימדים של אלימות, מיעוטים במערכת אכיפת החוק

מס' טלפון: 04-9015222
לדף המרצהד“ר חגית תורג'מן
ד"ר יובל ארבל

ראש החוג לחשבונאות

אודות המרצה:
ד"ר יובל ארבל (רו"ח) הוא בוגר תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות מאוניברסיטת תל-אביב, מוסמך ודוקטור בכלכלת עסקים מאוניברסיטת בר אילן, ובוגר תכנית ההשתלמות לפוסט דוקטורט בפקולטה לארכיטקטורה ותכנון ערים בטכניון.

תחומי התמחות:

תחומי התמחותו המחקרית הם כלכלה עירונית ונדל"ן, וכן כלכלה התנהגותית, אמפירית וניסויית. ארבעה נושאים מחקריים מרכזיים שיובל עסק בהם בשנים האחרונות כוללים את הנושא של הפרטת הדיור ציבורי בישראל, מדיניות ציבורית ואספקה יעילה של מוצרים ציבוריים, יעילות גביית תשלומי הארנונה בירושלים, וכן תופעת ההשמנה בישראל ותכנון עירוני. הוא בין החוקרים הבודדים באקדמיה הישראלית שעוסקים בנושאים אלה מההיבט ההתנהגותי והכלכלי שלהם. עד עתה הוא פרסם 15 מאמרים בכתבי עת מדעיים מובילים בתחום.

לדף המרצהד"ר יובל ארבל
ד״ר חיים שפרבר

ראש החוג הרב-תחומי

תחומי התמחות:

מרצה בכיר בהיסטוריה של עם ישראל. מתמחה בתולדות יהודי אנגליה, בהיסטוריה של המשפחה במזרח אירופה, בחקר הגירה ומחקר הפילנתרופיה היהודית.
פרסם מאמרים על תופעת העגונות בחברה היהודית, הקשר בין פילנתרופיה ופיקוח חברתי באירופה במאה ה-19, הנהגת יהודי אנגליה במאה ה-19 וההגירה היהודית באנגליה.

טלפון: 04-9015351
לדף המרצהד״ר חיים שפרבר