בעלי תפקידים

פרופ' דב דביר

נשיא המכללה

תחומי התמחות:

פרופסור לניהול העוסק בניהול ארגונים טכנולוגיים ומתמקד במחקריו בתחום היזמות, חדשנות וניהול פרויקטים.

הקים את המחלקה לניהול טכנולוגיה במכון הטכנולוגי חולון ועמד בראשה במשך כחמש שנים. משנת 2000 היה חבר סגל באוניברסיטת בן גוריון בנגב וכיהן כראש המחלקה לניהול וכמנהל התכנית למצטיינים במנהל עסקים בפקולטה לניהול. כמו כן, לימד במכון הטכנולוגי על שם סטיבנס (Stevens Institute of Technology) בארה"ב ובאוניברסיטה של ברן בשוויץ.

טלפון:

פרופ' דן אוריין

מרצה בחוג לתיאטרון

תחומי התמחות:

סוציולוגיה של תאטרון, תאטרון ישראלי, דרמה טלוויזיונית, דרמה חינוכית.
פרופסור מן המניין, מחקר, אמריטוס, החוג לאמנות התאטרון, אוניברסיטת תל אביב
ראש החוג ללימודי תאטרון, האקדמית גליל מערבי.

מס' חדר: 6211, בניין מדעים
לדף המרצהפרופ' דן אוריין
פרופ' דב דביר

ראש החוג לניהול וראש החוג הרב תחומי

נשיא המכללה.

טלפון:

לדף המרצהפרופ' דב דביר
פרופ' נמרוד לוז

ראש החוג לסוציולוגיה ומרצה בחוג לשימור

תחומי התמחות:

גאוגרפיה תרבותית, תיאוריות של תרבות, אנתרופולוגיה של הדת, אסלאם ומזרח תיכון, אנתרופולוגיה של מזון, גאוגרפיה וסוציולוגיה עירונית, חברה אזרחית.
מלמד בנוסף בחוג הרב תחומי ובחוג לשימור.

קורסים נבחרים:

מבוא לאנתרופולוגיה, תיאוריות אנתרופולוגיות, ארגוני חברה אזרחית ומגזר שלישי, הבטים חברתיים של שימור, חסמים בשימור.

טלפון: 04-9015304
לדף המרצהפרופ' נמרוד לוז
פרופ' דוד פרי

ראש החוג ללוגיסטיקה

סטטיסטיקה, הסתברות, חקר ביצועים

קורסים נבחרים:

מבוא לחקר ביצועים, חקר ביצועים א'-מודלים דטרמינסטיים, חקר ביצועים ב'-מודל סטוכסטיים, סטטיסטיקה, הסתברות.

טלפון: 04-9015428
לדף המרצהפרופ' דוד פרי
פרופ' דניאל צ'מנסקי

ראש ביה"ס לניהול וראש החוג לכלכלה

תחומי התמחות:

פרופ' דני צ'מנסקי הינו בעל 3 תארים בכלכלה. במשך 10 שנים צ'מנסקי היה פרופ' לכלכלה עירונית ואזורית באוניברסיטת מדינת אוהיו בארה"ב ובמשך 35 שנים היה פרופ' לכלכלה עירונית בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל. צ'מנסקי הינו מומחה בעל שם עולמי בתחום כלכלה עירונית, כלכלת אנרגיה ופיקוח על מונופולים. הוא פרסם מאמרים וספרים בכלכלת חשמל, בכלכלה עירונית ובכלכלה של פיתוח מקרקעין. צ'מנסקי הינו עורך של סדרת ספרים העוסקת בממשק בין ערים וטבע בהוצאה לאור של Springer. בעבר, צ'מנסקי שימש כיועץ לשלושה שרי אנרגיה ועמד בראש ועדה לרה-ארגון של משק החשמל בישראל. לפני כן, במשך עשר שנים הוא היה הכלכלן הראשי של המכון הלאומי לחקר פיקוח על מונופולים בארה"ב.

מבוא לכלכלה מיקרו+מאקרו, מבוא לניהול נדל"ן, כלכלה עירונית, סמינריונים

לדף המרצהפרופ' דניאל צ'מנסקי
פרופ' ורד וקנין נוסבאום

ראשת החוג לחינוך

תחומי התמחות:

תפקיד המורפולוגיה והמודעות המורפולוגית ברכישת קריאה ובהבנת הנקרא בקרב תלמידי בית הספר היסודי ובקרב קוראים מיומנים. כמו כן, גורמים המשפיעים על תפיסת מילה ועומק אורתוגרפי. תפקיד הפונולוגיה בקריאה בקרב קוראים מיומנים ובקרב קוראים דיסלקטים.

טלפון: 04-9015174
לדף המרצהפרופ' ורד וקנין נוסבאום
ד"ר נדב קשטן

ראש החוג ללימודי שימור

תחומי התמחות:

ד"ר נדב קשטן הוא היסטוריון העוסק בתרבויות לחופי הים התיכון בעידן העתיק. הוא בעל הכשרה בלימודי מוזיאונים וניהל את המוזיאון הימי הלאומי בחיפה.
ד"ר קשטן מתמחה בעדויות ספרותיות וחומריות לתולדותיהן ואופיין של ערים ימיות ונמלים בעידן היווני-רומי. כמו כן, הוא עוסק בזיקתם של היהודים ושל התרבות היהודית לים מימי קדם ועד למדינת ישראל.

קורסים

מבין השיעורים שד"ר קשטן מלמד בשנים האחרונות:
התרבות הקלאסית ומורשתה - מושגי יסוד במורשת היוונית-רומית (שיעור מבוא); חופי ישראל - בין שימור ופיתוח; המורשת הימית העתיקה והחדשה - ערי נמל וחזית הים שלהן בעבר ובהווה; המוזיאונים ותרומתם למורשת - מוזיאונים מרכזיים בעולם ובישראל ותפקידם בהנחלת המורשת ובפרשנותה.

לדף המרצהד"ר נדב קשטן