לימודים אקדמיים בתיכון

להתחיל ללמוד לתואר ראשון כבר בתיכון! בואו לזנק קדימה עם התוכנית האקדמית לנוער מצטיין במכללה האקדמית גליל מערבי.

אודות התכנית האקדמית לנוער מצטיין

המכללה האקדמית גליל מערבי פותחת את שעריה בפני תלמידי תיכון נבחרים הלומדים בגליל המערבי, לחוויה סטודנטיאלית מרתקת ומאפשרת להם להצטרף ללימודים האקדמיים ולהתחיל לצבור נקודות לתואר ראשון.

התוכנית מאפשרת השתלבות של נוער בהיקף המותאם ליכולותיו ובשעות אחה"צ בקורסים אקדמיים.
התוכנית פותחת צוהר לתלמיד ללימודים אקדמיים, מחזקת את הביטחון של התלמיד ואת תחושת המסוגלות שלו.

המסלול מיועד להוות פתרון, שלא קיים כיום, עבור נוער מצטיין בצפון הארץ ומספק למשתתפים בו ליווי צמוד ורגיש ונותן מענה לצרכים האינטלקטואלים של נוער מצוין, תוך הענקת יתרונות משמעותיים ללומדים בו.

הדגש בתכנית הוא על מצוינות אקדמית, העצמת היכולות של התלמיד והענקת סביבה מאתגרת. המצוינות באה לידי ביטוי בתהליך מיון קפדני, ליווי של התלמיד באופן אישי ובגירויים האינטלקטואלים אליהם נחשף התלמיד.

התכנית מותאמת אישית לצרכיו וליכולותיו של התלמיד, בהענקת כלים להתמודדות עם לימודים אקדמיים ובשיח מתמיד המתקיים עמו לאורך מסלול הלימודים.
הקורסים האקדמיים מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה לעשר שנים מרגע סיומם ועל כן מהווים יתרון מעשי, בנוסף למפגש החיובי עם הלימודים האקדמיים והגירוי האינטלקטואלי.

המסלול נותן אופציה לתלמיד לדחות את הגיוס בשנה ולהשלים את התואר לפני הגיוס או להשלימו זמן קצר לאחר השרות הצבאי. זאת בתיאום התלמיד מול הגורמים הרלוונטיים בצה"ל.
להרשמה לתכנית
למי מיועדת התכנית האקדמית לנוער מצטיין

התכנית האקדמית לנוער מצטיין במכללה האקדמית גליל מערבי מכוונת לבני נוער באזור הגליל המערבי, הקריות ויישובי הסביבה אשר מעוניינים להתנסות בלימודים אקדמיים כבר במהלך לימודיהם בתיכון ובעלי יכולות אינטלקטואליות, בשלות רגשית ויכולת להתמודד עם עומסים.

למסלול מתקבלים תלמידים בכיתות י, יא' ו-יב' ומומלץ להתחילו בכיתה י' כך שהכניסה למסלול וההשתלבות בו יהיו מובנים ומדורגים יותר.

יתרונות התכנית

לתכנית האקדמית לנוער מצטיין במכללה האקדמית גליל מערבית יתרונות משמעותיים:
  • התכנית מספקת גירוי אינטלקטואלי משמעותי ואיכותי ומסייע לתלמיד המצטיין לפתח את קישוריו ואת יכולותיו ונותן מענה לסקרנותו.

• התכנית מאפשרת להתקדם ולסיים את הלימודים האקדמיים בשלב מוקדם יותר מיד לאחר לימוד התיכון או מיד לאחר השרות הצבאי או השרות הלאומי. יתרון זה מאפשר לתלמידים המצטיינים לממש את עצמם ולהביא את מצוינותם לידי ביטוי באופן משמעותי יותר.

•  ההשתתפות בתכנית מהווה יתרון גם בתהליך הגיוס לצה"ל ובקביעת ניקוד הקב"א (קבוצת איכות), כך מסייעת התכנית בסיכויי הקבלה לתכניות משמעותיות בשרות הצבאי.

מסלול הלימודים

תלמידים בכיתה י' ילמדו בין שניים לארבעה קורסים שיתקיימו אחר הצהרים ו/או ביום שישי כדי לא להתנגש עם הלימודים בתיכון.

בהתאם להצלחתו של התלמיד בשנה זו, הרגשתו ואופן התמודדותו עם העומס, יבנה לתלמיד מסלול אישי בכיתה יא', שיכלול החל מקורסים בודדים ועד לתכנית מלאה.
גם בכיתה יב' התכנית תותאם לתלמיד, שוב, בהתאם להישגיו, תחושותיו ובתאום איתו ועם הוריו. בסיום כיתה יב' יוכל התלמיד להשלים את תכנית הלימודים לתואר עד עשר שנים מסיום הקורסים שלמד.

התלמידים יוכלו לבחור את מסלול לימודיהם מבין כל המסלולים הקיימים במכללה האקדמית גליל מערבי. לצפייה בכל מסלולי הלימוד, לחצו כאן

ליווי אישי לתלמיד בתכנית האקדמית לנוער מצטיין

היות ומדובר בתלמידי תיכון, חשוב מאד לחשוף אותם למערכת האקדמית בהדרגה, ברגישות ומתוך התחשבות בצרכיהם המיוחדים. רק חשיפה רגישה ומתחשבת תיצור חוויה חיובית ומחזקת עבור התלמיד המצטיין. רגישות זו באה לידי ביטוי בכמה נקודות מרכזיות:

יועץ אקדמי צמוד: את התלמידים ילווה באופן אישי רכז התכנית. הליווי האישי יאפשר הכרות אישית בין רכז התכנית לבין כל אחד מהלומדים בתכנית. כך יהיה לכל תלמיד כתובת נגישה ומוכרת לפניות.

קשר עם ההורים ובית הספר: במהלך השנה תתבצע בדיקה יזומה מול גורמים בבית הספר, מול הוריו של התלמיד ומול התלמיד עצמו. בדיקות יזומות אלה יבקשו לבחון את תחושותיו של התלמיד, יכולתו להתמודד עם העומס, צרכיו בסיוע נוסף ועוד. צעד זה נובע מהתבוננות רב מערכתית על התלמיד כמי ששותף לעשייה במספר מסגרות שונות שהתאום והעברת המידע ביניהם חיונית להצלחתו.

בנייה מותאמת של תכנית הלימודים: התכנית תותאם לכל תלמיד באופן אישי וזאת תוך התייעצות עם התלמיד והוריו ובאמצעות בחינה של הישגיו ותחושותיו.

הכשרות לתלמידים בתחילת השנה: בתחילת כל שנה, יעברו התלמידים הכשרות בנושא לימודים אקדמיים, מיומנויות למידה והתאמה לסביבה האקדמית. הכשרות אלו יעניקו לתלמיד כלים ויסייעו לו להגיע מוכן ללימודים. הכשרות אלו חשובות במיוחד אם מביאים בחשבון את הפער בין האופן שבו מתנהלים הלימודים בתיכון לבין אופן התנהלותם של לימודים אקדמיים. הבנה של פער זה מחייבת התארגנות וסיוע לתלמיד להתמודד עם המסגרת החדשה.

תהליך מיון רב רמות: תהליך המיון לא מתבסס רק על יכולות קוגניטיביות או לימודיות אלא גם לבשלותו של התלמיד. לפיכך, מתנהלת שיחה איתו ועם הוריו ומתקבלת המלצה מבית הספר, כלים המסייעים לבחון היבטים אלו.

תהליך הקבלה לתכנית האקדמית לנוער מצטיין:

• תהליך הרישום כולל הגשה של טופס המלצה, שאותו ימלא מחנך הכיתה.

• מפגש היכרות- התלמידים שימצאו מתאימים יוזמנו למפגש הכרות קצר בליווי הוריהם עם היועץ האקדמי של התכנית. מפגש ההכרות יסייע גם לבנות תכנית מותאמת לתלמיד ולבנות את הבסיס לקשר עם הוריו, קשר שישמר לאורך השנים.

• הרשמה ללימודים- בניית תכנית לימודים תעשה באופן אישי אל מול רכז התכנית, בה תיקבע מערכת השעות והקורסים הנלמדים מבין מגוון הקורסים המוצעים במכללה.

• תחילת הלימודים- תלמידים שיתקבלו לתכנית יחלו את לימודיהם עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית וישתלבו בקורסים האקדמיים של המכללה האקדמית גליל מערבי.

• מהלך הלימודים- במהלך לימודיהם ישמר קשר רציף עם התלמיד ועם הוריו ובתחילת שנת הלימודים תערך הכשרה ייעודית לתלמידים בנושא מיומנויות למידה ולמידה אפקטיבית במסגרת האקדמית.

שאלות נפוצות

כמה זה עולה?

• דמי הרישום בסך 100 ₪.
  • התשלום עבור קורסים תלוי במספר נקודות הזכות לכל קורס. עלות נקודה 225 ₪ נכון לשנת הלימודים תשע"ה, סכום זה מתעדכן בתחילת כל שנה על פי הנחיות המועצה להשכלה גבוהה. (המל"ג).

מהם מסלולי הלימוד הנלמדים במכללה?

לצפייה בכל מסלולי הלימוד, לחצו כאן

האם המכללה מטפלת בדחיית השירות צבאי?

התלמיד באופן פרטי צריך לפנות לגורמים הרלוונטיים בצבא על מנת להסדיר את דחיית שירותו הצבאי.

צוות התכנית

שם

תפקיד

טלפון

כתובת דוא"ל

ד"ר עוז גוטרמן

מנהל אקדמי

‎04-9015422‏ OzG@wgalil.ac.il

כתובת למכתבים:

האקדמית גליל מערבי , דרך המכללה ת.ד 2125 , מיקוד 24121 , עכו.