אודות

האקדמית גליל מערבי שוכנת בליבו הירוק של הגליל המערבי בין שני אתרי מורשת עולמיים: העיר העתיקה בעכו והגנים הבהאים בגליל המערבי.

קצת עלינו

המכללה הוקמה בשנת 1994, והוכרה ע״י המועצה להשכלה גבוהה בשנת 2000 כמכללה אקדמית באחריותה האקדמית של אוניברסיטת בר-אילן. בשנת 2009 קיבלה המכללה היתר לפתוח מוסד להשכלה גבוהה ופועלת כמכללה עצמאית.

במכללה לומדים כ- 2,500 סטודנטים לתואר B.A במגוון מסלולי לימוד:
בית ספר לניהול המציע לימודים בניהול, כלכלה ולוגיסטיקה*, כאשר התואר בניהול כולל התמחויות בניהול עסקים קטנים ובינוניים, התמחות בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש, התמחות בניהול נדל"ן והתמחות בלוגיסטיקה.
בנוסף נלמדים גם החוגים: קרימינולוגיה, לימודי שימור, לימודי תיאטרון, חינוך, סוציולוגיה ותואר רב- תחומי*.

במסלולים קדם אקדמיים ובמכינות לבגרות לומדים כ- 1,000 סטודנטים נוספים. ביחידה ללימודי המשך ולימודי חוץ של המכללה כ- 800 סטודנטים הלומדים במגוון מסלולים, כמו: רפואה משלימה, עיצוב ואמנות, קורסים והשתלמויות. בנוסף, פועל במכללה בית ספר למצוינות לתלמידי ביה״ס יסודי.

המכללה רואה עצמה כעוגן תרבותי, חברתי, כלכלי והשכלתי לאזור שבו היא שוכנת ולאזור הצפון כולו. המכללה פועלת מתוך מחויבות לקהילה ובשותפות עם מנהיגיה, ליצירת שגשוג וצמיחה של הגליל המערבי. לשם כך חותרת המכללה כיעד מרכזי להוות מוסד איכותי וייחודי להשכלה גבוהה ואבן שואבת למגוון רחב של סטודנטים מהאזור ומרחבי הארץ.

חזון המכללה הוא להיות מוסד המציע ללומדים בו אתגר והצטיינות ומסייע לסטודנטים בשילובם בשוק התעסוקה באמצעות מרכז פיתוח קריירה שהוקם במכללה עבור הסטודנטים והבוגרים. האקדמית גליל מערבי מקיימת במהלך השנה האקדמית ימי עיון, הרצאות וכנסים בהם לוקח חלק הסגל האקדמי של המכללה ומרצים אורחים מהארץ ומחו״ל - הפתוחים לקהל הרחב.

בקמפוס, המשתרע על פני 80 דונם, קיימת תשתית רחבה של מבנים מודרניים ומעבדות טכנולוגיות מתקדמות על שטח בנוי של כ- 25,000 מ״ר, ובהם: בניין ביה״ס לניהול ע״ש סר הארי סולומון המתקדם והחדשני, כיתות מאובזרות במיטב הטכנולוגיה הלימודית, ספרייה אקדמית עשירה ומתקדמת, חדרי מחשבים, מסעדה וקפיטריה, חנות לצורכי לימוד, מרפאת שיניים, שירותי צילום ומעונות סמוכים.

* הענקת התואר מותנית באישור המל"ג

עיבל גלעדי